Overslaan en naar de inhoud gaan

Referenties

“Zonwering installeer je maar één keer in je leven.”

deel-op-sociale-media

Dina Tersago, voormalig Miss België en tv-presentatrice, bouwde bewust een zeer energiezuinige woning. Ze heeft maar van één ding spijt: dat ze niet meteen voor buitenzonwering koos. “Gelukkig kan je dat ook achteraf installeren.”
 

Dina Tersago en haar partner Wim Hubrechtsen lieten in 2014 een bijna energieneutrale woning bouwen. “Het is een kangoeroewoning die we delen met mijn schoonouders. We gingen voor een zeer laag energiepeil met zoveel mogelijk passieve koeling”, blikt Dina terug.
 

Dina Tersago Harol

 

Té goed georiënteerd

“Door de keuzes die we gemaakt hebben, kunnen we het vrij lang aangenaam houden binnen. Maar de keerzijde van de medaille is dat eens de warmte binnen zit, je ze niet meer buiten krijgt. Wij hebben de hele dag zon op de achterkant, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dat in combinatie met de grote glaspartijen beneden én boven, en de hete zomers is een recept voor oververhitting.”
 

Wat doe je eraan? “Met de heter wordende zomers kiezen mensen nu sneller voor airco, wat voor een aangenaam comfort kan zorgen. Maar airco in een woning zonder zonwering is een beetje zoals water naar de zee dragen. Het staat haaks op de filosofie van een energiezuinig huis. Je moet ze continu laten draaien om de kamers te koelen en dat kost heel veel energie. Airco kan je wel gebruiken om bij te koelen, maar wij willen eerst maximaal voor een structurele oplossing gaan: zonwering buiten. Gelukkig kan je dat ook achteraf installeren.”

 

Dina Tersago Harol

Factor 50

Voor het terras kozen Dina en Wim voor een zonneluifel. “Zo kan je toch van de warmte genieten maar zonder de vlakke zon op je gezicht. Het is een beetje een dada van mij, maar mijn huid en die van mijn kinderen beschermen tegen de zon vind ik heel belangrijk. Ik heb snel last van roodheid en pigmentatie als ik in de zon zit. En liefst wil ik rimpels zo lang mogelijk uitstellen (lacht). Als ik dan hoor dat een zonneluifel hetzelfde effect heeft als zonnemelk factor 50, geeft me dat een goed gevoel.” Op de bovenverdieping kozen Dina en Wim voor voorzetscreens, doekzonwering dus. Dina kiest ervoor om alle buitenzonnewering automatisch aan te sturen om zo oververhitting optimaal te vermijden. No stress en maximaal comfort.” Dat de luifel en screens van bij Harol komen, is geen toeval, luidt het bij Dina. “Ik vind het belangrijk dat het een Belgisch bedrijf is met productie in eigen land. Zonwering installeer je maar één keer in je leven, dan kies je best voor kwaliteit die jarenlang meegaat.”

 

Annick Draelants Harol

“Investeer in comfort, duurzaamheid en meerwaarde”

Annick Draelants, CEO Harol: “Het verhaal van Dina en Wim is zeker niet uniek. In de zomer lijden veel woningen onder het thermoseffect. Hoe beter geïsoleerd, hoe groter het effect ervan. Eens opgewarmd, zijn ze nauwelijks nog te koelen. De meest duurzame manier om onze woningen koel en gezond te houden zijn zonwering en rolluiken. Daarmee blokkeer je de zon voor ze binnenkomt. We noemen dit ‘natural cooling’, koelen op natuurlijke wijze. Dit is van oudsher de missie van Harol en het is nu en in de toekomst meer dan ooit aan de orde. Met natural cooling door zonwering verhoog je niet alleen je dagelijks comfort. De woning krijgt ook een betere energiescore en een hogere meerwaarde bij verhuur of verkoop. Zonwering is een investering in comfort, duurzaamheid en in je belangrijkste bezitting: de eigen woning.”

 

Contact

HAROL
Industrieterrein 1/3
Industriezone Webbekom 1025
3290 Diest
Belgium